Tipy k letošní online místní akci! Co přineslo Světové odpoledne a Světový Kabinet?

26/4/2021

V posledních dnech jsme měli to štěstí se s vámi, školními koordinátory Světové školy, několikrát  aspoň online cestou setkat. Moc nás potěšilo, že neházíte flintu do žita, v aktivitách programu vidíte  i v aktuálních podmínkách smysl a snažíte se je s žáky dělat. Často vám i zpestřují distanční výuku. V pátek 26.3. jsme se nejdříve potkaly na Semináři s tento rok nově zapojenými školami a po obědě na Světovém odpoledni se pak naše řady rozrostly o učitele z certifikovaných školy. Těší nás, že jsme společně mohli diskutovat a vzájemně se inspirovat, jak i letos zvládnout místní akci, ikdyž pravděpodobně z velké části proběhne ve virtuálním světě. I na posledním podvečerním setkání Kabinetu Světových škol ve středu 7.4. jsme se nad tím zamýšleli.

 

Jak tedy místní akci vlastně udělat?

Při přemýšlení nad formátem akce se můžete odpíchnout od návrhů z naší nedávné novinky. Jak akci připravit vám může pomoci i Plán místní akce. S tvorbou videa z ní vám pomůže i nové video, které vám poradí jak s obsahovými, tak technickými nástrahami tvorby videa.

 

Jak ji dostat do světa?

Na setkáních jsme spolu s vámi dali dohromady seznam virtuálních a klasických médií, které můžete při propagaci využít. Perličkou je třeba elektronická kniha nebo videospot v místní dopravě. Shrnutí, jak s médii pracovat najdete v manuálu Dejte o sobě vědět

 

Jak hodnotíte proběhlá setkání?

Jsme rádi, že pro vás jsou setkání Kabinetu Světové školy a další akce “ pořádnou pálku inspirace”. Vzájemné sdílení vám přináší “vzájemnou podporu, motivaci a pozitivní náladu i zapálení všech” a odnesli jste si i konkrétní “ inspiraci, jak to probíhá v jiných školách” a “zkušenosti ostatních kolegů”. 

 

Víme, že tento rok může být místní akce velká výzva. Ale snad i tato krátká novinka vás podpoří v práci na ní. My,  koordinátoři Světové školy vám držíme moc palce a neváhejte se na nás s čímkoliv obrátit. Rádi s vámi cokoliv třeba jen probereme!